Thaimassage | Rejse til Thailand - Lords Travel
Søg i artikler efter kategori
Destinationsartikler Artikler om Rejsetyper Andre Artikler
02. september 2019 | Wellness | Thailand

Glem ikke thaimassage på din rejse til Thailand

Skal du på ferie i Thailand bør du gøre, som de lokale: Forkæl din krop med en velgørende thai-massage. Den ældgamle behandlingsform kan gøre underværker for dit sind og fysiske velvære og fremtoning.

Af Redaktionen
Traditionel Thai-Massage på Tongsai Bay Cottages, Koh Samui

De fleste kender følelsen fra tid til anden. Man er egentlig glad for sit liv, men der hænger en tåge over de daglige opgaver og oplevelser, fordi de er fyldt med rutiner og trivialiteter. Nogle gange kan man blive helt træt af hverdagen og føle sig deprimeret. 

Når den følelse opstår, er det vigtigt at minde sig selv på, at krop og sind skal have lov til at restituere, ligesom dine muskler skal restituere, når du har motioneret. Muskler bliver nedbrudt, når man træner. Men efter restitution bliver de genopbygget og stærkere. På samme måde er det med hele din krop og dit sind, og derfor er det vigtigt at holde en ferie, der giver dit legeme gode betingelser for at vende stærkt tilbage til hverdagen.

Thailand har så mange elementer i deres kultur og levevis, der bringer dig og din krop om på den anden side af tågen, at det år efter år ender med at være det oplagte rejsemål for mange. 
Her bliver du mødt af en smilende befolkning og en rørende gæstfrihed, der i sig selv kan gøre underværker for dit velbefindende. Her kan du lade op på resorts, der forstår hvad forkælelse er. Være omgivet af meditativt svajende palmer, turkisblåt hav og kridhvide strande og mærke, hvordan solens lys og varme sender lykkehormoner gennem kroppen. Her kan du nyde de friske råvarer, eksotiske frugtjuicer og sunde madvaner og så selvfølgelig blive forkælet med en rigtig thai-massage. Alt sammen noget, der bare får din indre og ydre skønhed til at stråle.

Og netop massagen er central i hele den thailandske kultur. Thaiernes holistiske syn på kroppen – at krop og sind skal være i balance for, at du har det godt – betyder, at de ser stress-symptomer som hovedpine og fordøjelsesbesvær som en ubalance i dit system. En ubalance, der kan behandles. 
Ifølge den traditionelle thai-medicin kan ubalancer opstå af, at kroppens energilinjer er blokeret, så livskraften ikke strømmer frit. En thai-massage kan netop hjælpe dig af med disse blokeringer, og du vil ikke alene føle dig yngre, du vil også se yngre ud, når du får genetableret harmonien i din krop og dit sind.

En ældgammel behandling

Thai-massage er en fast del af kulturen i Thailand, og man får tilbudt massage alle steder. Behandlingen foregår for det meste på en måtte eller futon-madras på gulvet, og i modsætning til mange andre massageformer er man fuldt påklædt under hele seancen.

Historien bag thai-massage er over 2.500 år gammel. Selve thaimassagens oprindelse menes at kunne ledes tilbage til tiden omkring Buddha, der er buddhismens grundlægger. Den blev udviklet i indiske munkeklostre og er baseret på en kombination af det gamle indiske sundhedssystem, ayurveda, og kinesiske healing-traditioner. Siden blev massagen videreudviklet i templet Wat Pho i Bangkok, så dette sted i dag er anerkendt som arnestedet for den særligt healende thaimedicin- og massage. 

I dag huser templet derfor ikke kun Thailands største liggende Buddha-statue og et overflødighedshorn af guldbelagte spir og Buddha-figurer. Inde i tempelkomplekset ligger Thailands mest anerkendte massageskole. Her dygtiggør både lokale og udlændinge sig i den særlige Wat Pho-massage – en gren af thaimassagen, som er blevet opkaldt efter templet og anses som særlig autentisk. Skolens placering i templet er ikke tilfældig. Den vidner om, at velvære og spiritualitet hænger uløseligt sammen i Thailand.

Farvel til spændinger

På tempelgrunden i Wat Pho tilbydes massage af de kyndige Wat Pho-massører. Et besøg til Wat Pho kan varmt anbefales, men du behøver ikke tage forbi templet for at få en god massage. Massage er en integreret del af kulturen og hverdagslivet i Thailand, så der er aldrig langt til en fremragende massage. Du kan vælge den prisvenlige thai-massage på stranden i skyggen af en palme. Eller gå all in på forkælelse på et af Thailands mange lækre wellness-resorts. Her kan du nyde massagen i luksuriøse omgivelser og kombinere med spabehandlinger og lækker helsekost med friske, thailandske råvarer. 

I Thailand findes også særlige institutter med blinde massører, der med deres ekstra skarpe følesans har en helt særlig fornemmelse for kroppens ømme punkter. Det er noget helt særligt.

Hvad end man får den klassiske massage på stranden eller hiver flere dage ud af kalenderen og checker ind på et eksklusivt wellness-resort, er teknikken og følelse af velvære den samme. I Thai-massage bruger massøren både hænder og albuer, fødder og knæ til at lægge det helt rigtige tryk på kroppens vigtige punkter, og som en del af behandlingen bevæger massøren ‘klientens’ krop rundt i forskellige yoga-lignende stillinger. Undervejs kan man nærmest føle, hvordan de kyndige berøringer og dybe stræk får kroppens fysiske og psykiske spændinger til at forsvinde. Selv hvis man aldrig har prøvet den slags før, bliver man overrasket over den lette og fornyede energi, man får. Kroppen bliver vækket og sanserne skærpede. 

Og det er den slags, man har brug for, når krop og sind trænger til restitution. Der findes næppe bedre steder at finde tilbage til sit indre velvære end i Thailand. Tilbage
Destinationsartikler
Artikler om Rejsetyper
Andre Artikler

Kunderne siger

 • Lords Travel har igennem en årrække arrangeret min families internationale rejser. Til stor tilfredshed. For mig er det væsentlige, at et rejsebureau har indgående kendskab til et bredt udvalg af destinationer og hoteller, samt at det forstår at indleve sig i kundens ønsker og præferencer, og leverer rejseoplevelser som præcist matcher. Begge dele er til fulde opfyldt hos Lords Travel.
  Jørgen Thomsen, Charlottenlund
 • Siden 2003 har Lords Travel arrangeret min årlige rejse til ayurvedisk kurophold i Indien til min fulde tilfredshed. Jeg har dissemineret sclerose og går efterhånden meget dårligt og da jeg plejer at rejse alene, er det vigtigt for mig, at jeg kan stole på, der er bestilt handicapservice i fly og lufthavne hele vejen. Jeg har altid følt mig helt tryg ved Lords Travel og aldrig overvejet at skifte dem ud med andre.
  Susanne Christensen, Hillerød
 • Vi hørte tilfældigvis om Lords Travel, men vi har nu brugt dem 3 gange til store generationsrejser med 15 personer til Thailand, Mauritius og Maldiverne. Man får altid en utrolig personlig og grundig service, og lokalkenskabet er i top så man får svar på alle spørgsmål. Vi har oplevet at Lords Travel er super opmærksomme på at få det bedste tilbud skruet sammen med fokus på value for money, efter vores fremlagte budget. Vi har haft nogle fantastiske rejser med Lords Travel og glæder os allerede til vi skal afsted igen.
  Marie Thyssen Christoffersen, Risskov
 • Har rejst mange gange på ferie planlagt af Lords Travel. Alting er i orden. Anbefalinger, flyrejsen, afhentning i lufthavn, hoteller mm. Kan kun varmt anbefale Lords Travel. Vores foretrukne rejseagent.
  Camilla Meisner-Jensen, København
 • Vi har de sidste mange år rejst med Lords Travel fordi vi oplever et rejsebureau der ved hvad de taler om, god informativ oplysning om rejsemålet fordi man selv har været der, hvilket også gælder hotellerne. Vi kan trygt give vores anbefaling til alle der vil have en perfekt ferie.
  Peter & Ingelise Nielsen, Greve
Lad os skræddersy din drømmerejse

Lad os skræddersy din drømmerejse

Hos Lords Travel gør vi os altid umage med at lytte til alle dine ønsker, men vi bruger også vores erfaring til at læse mellem linjerne. Vi har erfaringen og ekspertisen, og vi deler den gerne med dig. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud – og kom rigere hjem

Klik her for at komme i gang

Tilmeld nyhedsbrev


Fornavn og efternavn

Email adresse