Familieferie til Thailand - Lords Travel
Søg i artikler efter kategori
30. august 2019 | Familierejser | Thailand

Hvorfor er en familieferie til Thailand noget helt særligt?

Familiemønstrene har ændret sig, og både forældre og børn bruger mere og mere tid på egne interesser. Familieferien er derfor vigtigere end nogensinde, fordi den samler os om det, der betyder noget.

Af Redaktionen

 

Familielivet er under pres i disse år. Begge forældre har travlt med karrieren og skal også lige have tid til fitness, yoga eller løbeturen efter arbejde. Børnene skal passe både skole og fritidsaktiviteter, og når familien samles inden sengetid, bliver tiden ofte brugt bag hver sin skærm. For hvorfor se det samme, når man kan se lige præcis det, man helst selv vil? Resultatet er, at vi ender med ikke have lige så meget tid sammen, som vi i virkeligheden drømmer om – hverken som par eller med børnene. 

Det er derfor, familieferien er så vigtigt. Den skal bruges til at flette familiens medlemmer tættere sammen i takt med, at rutinerne kommer på afstand. Og når ferien er slut, skal den stå som et fælles minde om alt det gode. Som et symbol på familiens sammenhængskraft.

Tendensen er anerkendt blandt eksperter: Der sker en større grad af individualisering i vores liv, og det ændrer familiens mønstre i disse år. På mange måder er det en positiv tendens, fordi både børn og voksne har plads og pusterum til at være sig selv. Men der er også indbyggede fælder i denne individualisering. For glemmer vi at pleje og styrke båndene imellem os, risikerer vi at slide på basen, der er selve grundlaget i vores liv: Familien. 
 
Det er derfor, familieferien er så vigtigt. Den skal bruges til at flette familiens medlemmer tættere sammen i takt med, at rutinerne kommer på afstand. Og når ferien er slut, skal den stå som et fælles minde om alt det gode. Som et symbol på familiens sammenhængskraft.

Thailand har i mange år stået som en af de bedste lande til at skabe disse minder. Her er indhold for alle aldre og oplevelser for enhver smag. Hvad end man er til lækre strandresorts og afslapning ved det turkisblå hav eller til en mere actionfyldt ferie med jungle-safari, kanoture, tempelbesøg og farvestrålende markeder, så er Thailand stedet, hvor tingene sker.

Thailand er et land, hvor hele familien får minder med hjem, de kan dele. Børnene vil stortrives i det fremmedartede – men alligevel nemt tilgængelige – land. Og det betyder ofte meget, for er børnene glade, så er forældrene det også, og det vil give overskud til at styrke familiens bånd.

Børnene skal måske lige vænne sig til, at deres lyse lokker er genstand for så meget opmærksomhed, men det hjælper alt sammen, når de til gengæld bliver mødt af masser af varme smil. Gæstfriheden ligger dybt i den thailandske sjæl, og thaier kan om nogen få både børn og voksne til at føle sig godt tilpas. Man skal ikke blive overrasket, når personalet på hotellet uopfordret agerer babysitter. Eller hvis familiens yngste ender på armen af en tjener i restauranten.

 

FAMILIEFERIE UDEN AT GÅ FALLIT

Thailand er samtidig et af de billigste steder at rejse for hele familien. Ferie er ofte en tung post i familiebudgettet – og særligt, hvis man skal besøge fremmede kontinenter og kulturer, hvor man ofte får de største minder med hjem i bagagen. Men faktisk kan man i Thailand udleve drømmen om den store luksuriøse familieferie, uden at rejsebudgettet sprænges. 

Thaierne har i den grad perfektioneret rammerne for familiens ferie og er verdensmestre i at levere lækre resorts, der opfylder både børn og voksnes behov. Glem alt om overfyldte swimmingpools og dårlige buffeter. Thailand leverer familierejse på 1. klasse, uden du behøver leve af leverpostejsmadder et år inden ferien.

Men Thailand er meget mere end bountystrande og luksushoteller med thaimassage på stranden. Når de store minder skal hentes ind, skal man bevæge sig ud i Thailands mange oplevelser. 

Tag f.eks. børnene med til et af Thailands mange buddhistiske templer. Lad dem tænde en røgelsespind for en venligsindet ånd, tæl de gyldne buddhastatuer – der er som regel mange af dem – og følg med, når de lokale familier knæler ved templet og bringer offergaver som blomster, bananer og måske en Fanta. Den slags minder husker man. 

Tag også familien med på et rigtigt thailandsk madmarked. Bliv forført af duftene og lydene. Lad dig føre med af strømmen af mennesker og nyd livet og stemningen mellem boderne. Spørg også ind til en smagsprøve på nogle af de lokale insekter. Det er en speciel oplevelse, men det skulle jo være så sundt. 

På et lokalt madmarked kommer man helt tæt på maden og råvarerne. Her er ikke langt fra ‘jord til bord’, og man får en bedre forståelse for, hvor det, vi spiser, faktisk kommer fra. Om ikke andet er det en anden oplevelse at handle her end i den lokale Netto. Og det er jo det, ferie handler om.

 

 

JUNGLE OG BRUSENDE VANDFALD

Thailands natur er også et af de minder, du bliver nødt til at samle på. Og du skal samle i mange år, hvis du blot skal nå at se de flotteste. Tag f.eks. på kanotur i søen i nationalparken Khao Sok eller sejl på tømmerflåde gennem tæt jungle ud fra Chiang Mai i Nordthailand, hvor man kan høre og dufte dyrene, mens fartøjet glider lydløst gennem vandet. Spot de forskellige aber, der boltrer sig mellem træerne, og nyd fuglenes flugt i alle regnbuens farver. Slut eventuelt dagen af med et svalende brus under et vandfald. Det er både varmt og fugtigt i den thailandske jungle, så hvorfor ikke unde jer dette minde også?

Der er mange, der gennem årene har kastet deres kærlighed på Thailand, og mange kommer tilbage til det smukke og kulturelt mangfoldige land år efter år. Alligevel er der en fredelig stemning i mange områder af landet. Turiststrømmen har det med at vende tilbage til de samme områder, og kender man blot en lille smule til Thailand, er der rigeligt med små oaser, hvor familielivet kan få plads til at blomstre.
 
Og hvilket sted er bedre at lade familielivet blomstre end i Thailand, hvor familien stadig er det altafgørende element. Faktisk – i modsætning til herhjemme – er selve familien ofte vigtigere end det enkelte individ i Thailand.

I Thailand tæller familien sjældent kun far, mor og børn. Her er ofte flere generationer under samme tag – og nogle gange også kusiner, fætre, onkler og tanter. Mens de fleste danskere nøjes med at samle den store familie til højtider og måske på en tre-generationers- familierejse, så er fællesspisning, bofællesskab og samvær med storfamilien en fuld integreret del af mange thaiers hverdag. 

Værd at tænke over, inden man igen sætter sig i flyet og vender næsen hjemad. For selv om vi i Danmark lever et af de mest privilegerede liv i verden, minder Thailand os om, at vi ikke må lade vores egoer og individuelle ønsker skygge for det vigtigste i livet: Vores familie.

Derfor er familieferie i dag måske vigtigere end nogensinde.

 

 Tilbage

Kunderne siger

 • Vi har de sidste mange år rejst med Lords Travel fordi vi oplever et rejsebureau der ved hvad de taler om, god informativ oplysning om rejsemålet fordi man selv har været der, hvilket også gælder hotellerne. Vi kan trygt give vores anbefaling til alle der vil have en perfekt ferie.
  Peter & Ingelise Nielsen, Greve
 • Har rejst mange gange på ferie planlagt af Lords Travel. Alting er i orden. Anbefalinger, flyrejsen, afhentning i lufthavn, hoteller mm. Kan kun varmt anbefale Lords Travel. Vores foretrukne rejseagent.
  Camilla Meisner-Jensen, København
 • Siden 2003 har Lords Travel arrangeret min årlige rejse til ayurvedisk kurophold i Indien til min fulde tilfredshed. Jeg har dissemineret sclerose og går efterhånden meget dårligt og da jeg plejer at rejse alene, er det vigtigt for mig, at jeg kan stole på, der er bestilt handicapservice i fly og lufthavne hele vejen. Jeg har altid følt mig helt tryg ved Lords Travel og aldrig overvejet at skifte dem ud med andre.
  Susanne Christensen, Hillerød
 • Lords Travel har igennem en årrække arrangeret min families internationale rejser. Til stor tilfredshed. For mig er det væsentlige, at et rejsebureau har indgående kendskab til et bredt udvalg af destinationer og hoteller, samt at det forstår at indleve sig i kundens ønsker og præferencer, og leverer rejseoplevelser som præcist matcher. Begge dele er til fulde opfyldt hos Lords Travel.
  Jørgen Thomsen, Charlottenlund
 • Vi hørte tilfældigvis om Lords Travel, men vi har nu brugt dem 3 gange til store generationsrejser med 15 personer til Thailand, Mauritius og Maldiverne. Man får altid en utrolig personlig og grundig service, og lokalkenskabet er i top så man får svar på alle spørgsmål. Vi har oplevet at Lords Travel er super opmærksomme på at få det bedste tilbud skruet sammen med fokus på value for money, efter vores fremlagte budget. Vi har haft nogle fantastiske rejser med Lords Travel og glæder os allerede til vi skal afsted igen.
  Marie Thyssen Christoffersen, Risskov
Lad os skræddersy din drømmerejse

Lad os skræddersy din drømmerejse

Hos Lords Travel gør vi os altid umage med at lytte til alle dine ønsker, men vi bruger også vores erfaring til at læse mellem linjerne. Vi har erfaringen og ekspertisen, og vi deler den gerne med dig. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud – og kom rigere hjem

Klik her for at komme i gang

Tilmeld nyhedsbrev


Fornavn og efternavn

Email adresse