Livsnyderferie - 9 grunde til at livsnydere rejser til Thailand - Lords Travel
Søg i artikler efter kategori
Destinationsartikler Artikler om Rejsetyper Andre Artikler
09. september 2019 | Thailand

9 grunde til at livsnydere rejser til Thailand

Feriedage er dyrebare. Det er er her, man får ro til at genfinde sig selv - og hinanden. For at dagligdagens bekymringer kan fordufte og roen kan indfinde sig, kræver det at rammen er på plads.

Af Redaktionen

 

Feriedage er dyrebare. Det er her, man skal få energi til at vende tilbage til hverdagen med fornyet ungdommelighed. Det er her, man skal skabe minder, der giver lys, når dagligdagen i Danmark bliver grå. Derfor er feriemålet afgørende, når ferien skal planlægges. For skal skulderne have en chance for at falde ned, så dagligdagens bekymringer kan fordufte og roen kan indfinde sig, kræver det at rammen er på plads.

Vi har alle forskellige ønsker til vores ferie. Nogle vil opleve naturen på nær hånd, mens andre vil have luksushoteller og opvartning. Nogle vil have kultur og se og opleve de lokale, mens andre slapper af ved at se på gamle bygninger og historiske steder. 

Thailand er i dag på mange måder svaret på det oplagte feriemål for den afslappede livsnyder, der vil have et eksotisk rejsemål i eksklusive omgivelser – men hvor der er mulighed for at få lidt af det hele, hvis lysten skulle opstå. Eller hvor du kan vende tilbage år efter år, fordi der hele tiden er noget nyt, du skal opleve.

Landet står med det ene ben i det 21. århundrede med futuristiske skyskrabere, eksklusive shoppingcentre og moderne faciliteter af enhver slags. Det andet ben er solidt plantet i en ældgammel kultur med eksotiske ritualer, åndetro og tusindvis af buddhistiske templer, hvor man kan finde roen og samle tankerne. Og så skaber naturen, strandene, havet og de lokale en stemning, der gør Thailand til et sanseligt kalejdoskop 

Vi har fundet ni grunde til, at Thailand giver rejseoplevelser i særklasse – og derfor er oplagt til livsnyderen.

 

1. Thailand er prisvenlig luksus

I Thailand kan man udleve drømmen om den vildeste luksusferie – uden at blive ruineret. Selv om det koster lidt mere at flyve til Thailand end til Mallorca, så kan ferien i sidste ende sagtens blive billigere. Man kan unde sig selv den ultimative forkælelse at checke ind på 5-stjernede strandresorts uden at gå på kompromis med budgettet. Her kan man nyde en uovertruffen service, spise gourmet-middage på stranden under stjernehimlen og få pulsen helt ned med eksklusive wellness-behandlinger. Er man til privatliv og eksklusivitet, kan man vælge et resort med egen strand eller en helt privat bugt, hvor man kan nyde roen og de smukke omgivelser.

 

2. Varme året rundt

I Thailand kan man altid være sikker på at få varme, og klimaet er perfekt, hvis man er på udkig efter en pause fra den danske vinterkulde. Bare det at kunne slentre barfodet langs stranden, selvom kalenderen skriver februar, er en luksus i sig selv. Vejret i Thailand er dog venligt hele året, og i regntiden er der bare endnu mere frodigt og grønt. Og hvis man vælger destinationen med omhu, så kan man også sagtens tage på sommerferie i Thailand uden bekymringer om vejret.

 

3. Et folk i særklasse

Hvis der er noget, der kan varme, så er det et smil. Og på en rejse i Thailand får man ikke bare ét, men tusinde smil. Gæstfriheden er så rørende, at man føler sig hjemme det øjeblik, man træder ud af flyveren – uanset om man rejser til Thailand på en ferie med børn eller den eneste ene. Det er med andre ord ikke tilfældigt, at Thailand er blevet verdenskendt for sin gæstfrihed og sloganet Smilets Land. I Thailand er det en vigtig del af børns opdragelse, at man lærer at tage sig godt af andre. Det minder os om, at verden ville se anderledes ud, hvis flere delte denne indstilling.

 

 

4. Smukke strande og naturskønne landskaber

Eventyrlige strande, der går i ét med frodige bjergskråninger. Regnskov, aber, elefanter og fugle i alle regnbuens farver. Thailand har en unik natur og måske nogle af verdens smukkeste strande. Det er ikke for ingenting, at Hollywood har kastet sin kærlighed på Thailand. Tænk bare på filmene ‘Tømmermænd i Thailand’ og ‘The Beach’, der blev optaget ved de turkise laguner og frodige regnskove på Phi Phi-øerne. Der er også scenerne fra James Bond-filmen ‘Manden med den gyldne pistol’, der blev filmet i Phang-Nga-bugten, hvor kalkstensklipper tårner sig op fra vandet som naturens egne skyskrabere. I Thailand er naturen nem at komme til. F.eks. skal man blot få timer væk fra hovedstaden Bangkok for at finde naturparker med dramatiske vandfald og øer med det klareste badevand.

 

5. Thailandsk mad – en klasse for sig

Der er en verden til forskel på den thai-mad, man kan hente hos den lokale takeaway-butik, og så den mad, man får serveret i Thailand. Med de friske råvarer og delikate, aromatiske smage er det ganske enkelt et af verdens bedste køkkener. Og som med alt muligt andet i Thailand, så bliver der kælet for detaljerne. Et stykke gulerod udskåret som en smuk blomst gør papajasalaten til et helt lille kunstværk, og en håndfuld friskskåret koriander skaber en fin kontrast på den gurkemejegule fiskesuppe. Og så er det sundt. Maden er fuld af vitaminer og antioxidanter og giver et ordentligt skud energi og boost af immunforsvaret.

 

6. Thailandsk wellness og massage 

Thailand er det ultimative wellness-land, og man har rig mulighed for at lade sig forkæle med spabehandlinger, kropsterapi, detox eller de klassiske thai-massager. Lad dig indhylle i en duft af citrongræs fra de aromatiske olier og læn dig tilbage og nyd den professionelle tilgang, som thaier har til velvære. Her er et kæmpe udvalg af stilfulde wellness-resorts, der giver dig lige den forkælelse, du har drømt om. Wellness-traditionen i Thailand er flere tusinde år gammel, og trækker tråde til både kinesiske healing-principper og det indiske, ayurvediske sundhedssystem.

 

7. Templer i tusindvis

I Thailands mange templer smelter fortid og nutid sammen, og her kan man for alvor komme tæt på den thailandske folkesjæl og måske også lidt tættere på sig selv. Her er gyldne stupaer, himmelstræbende spir og en evig duft af røgelsespinde. Her er orangeklædte munke og pilgrimme, der ofrer blomster til buddha-figurer og beskyttende ånder. Der er over 40.000 buddhistiske templer i Thailand. Langt de fleste thaier er buddhister, og man skal ikke bevæge sig meget rundt i Thailand for at mærke, hvor stor en rolle buddhismen spiller i det thailandske samfund.

 

Wat Aring ved Loy Krathong festivalen

8. Oplevelserne under havets overflade.

I Thailand er der vandaktiviteter både på og under vandet. Thailands krystalklare vand indbyder til snorkling blandt koraller og farvestrålende fisk. Vandet er så lunt, at man kan snorkle i timevis, og det er en helt meditativ oplevelse at ligge i vandet og beundre den fortryllende verden under havets overflade. Og der venter selvfølgelig også store eventyr i dybden med ilttank og professionelle instruktører – hvis man har de lyster. Forhåbentlig er det de samme undersøiske eventyr, der venter på vores børn og børnebørn, når de genbesøger Thailand om 20-30 år, så husk at passe godt på det skrøbelige liv under havet, hvis du kaster dig ud i oplevelser til søs.

 

9. Farverige festivaler

Thailand er fuld af finurlige skikke og farverige festivaler, som året rundt sætter deres unikke præg på landet, og som er med til at give rejsen et ekstra krydderi. Under den årlige Yi Peng-festival bliver himlen oplyst af svævende rispapirs-lanterner. Vær sammen om at sende en lanterne til vejrs. Det er et fint lille ritual, og den lysende lanterne er ikke kun et smukt syn på den mørke aftenhimmel. Den siges også at være lykkebringende og et symbol på, at ens bekymringer og problemer forsvinder. Eller hvad med at deltage i det thailandske nytår Songkran? Du skal blot huske skiftetøjet, for nytåret fejres med en række vandritualer, der plejer at udvikle sig til en regulær alle-mod-alle-vandkamp.

 Tilbage
Destinationsartikler
Artikler om Rejsetyper
Andre Artikler

Kunderne siger

 • Vi har de sidste mange år rejst med Lords Travel fordi vi oplever et rejsebureau der ved hvad de taler om, god informativ oplysning om rejsemålet fordi man selv har været der, hvilket også gælder hotellerne. Vi kan trygt give vores anbefaling til alle der vil have en perfekt ferie.
  Peter & Ingelise Nielsen, Greve
 • Vi hørte tilfældigvis om Lords Travel, men vi har nu brugt dem 3 gange til store generationsrejser med 15 personer til Thailand, Mauritius og Maldiverne. Man får altid en utrolig personlig og grundig service, og lokalkenskabet er i top så man får svar på alle spørgsmål. Vi har oplevet at Lords Travel er super opmærksomme på at få det bedste tilbud skruet sammen med fokus på value for money, efter vores fremlagte budget. Vi har haft nogle fantastiske rejser med Lords Travel og glæder os allerede til vi skal afsted igen.
  Marie Thyssen Christoffersen, Risskov
 • Lords Travel har igennem en årrække arrangeret min families internationale rejser. Til stor tilfredshed. For mig er det væsentlige, at et rejsebureau har indgående kendskab til et bredt udvalg af destinationer og hoteller, samt at det forstår at indleve sig i kundens ønsker og præferencer, og leverer rejseoplevelser som præcist matcher. Begge dele er til fulde opfyldt hos Lords Travel.
  Jørgen Thomsen, Charlottenlund
 • Siden 2003 har Lords Travel arrangeret min årlige rejse til ayurvedisk kurophold i Indien til min fulde tilfredshed. Jeg har dissemineret sclerose og går efterhånden meget dårligt og da jeg plejer at rejse alene, er det vigtigt for mig, at jeg kan stole på, der er bestilt handicapservice i fly og lufthavne hele vejen. Jeg har altid følt mig helt tryg ved Lords Travel og aldrig overvejet at skifte dem ud med andre.
  Susanne Christensen, Hillerød
 • Har rejst mange gange på ferie planlagt af Lords Travel. Alting er i orden. Anbefalinger, flyrejsen, afhentning i lufthavn, hoteller mm. Kan kun varmt anbefale Lords Travel. Vores foretrukne rejseagent.
  Camilla Meisner-Jensen, København
Lad os skræddersy din drømmerejse

Lad os skræddersy din drømmerejse

Hos Lords Travel gør vi os altid umage med at lytte til alle dine ønsker, men vi bruger også vores erfaring til at læse mellem linjerne. Vi har erfaringen og ekspertisen, og vi deler den gerne med dig. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud – og kom rigere hjem

Klik her for at komme i gang

Tilmeld nyhedsbrev


Fornavn og efternavn

Email adresse