Tongsai Bay i Thailand | Bæredygtig luksus på tropeøen Koh Samui - Lords Travel
Søg i artikler efter kategori
Destinationsartikler Artikler om Rejsetyper Andre Artikler
17. september 2019 | Bæredygtighed | Strandferier | Thailand

Bæredygtig luksus på tropeøen Koh Samui

Med en rejse til Koh Samui kan man sætte hverdagen på pause med god samvittighed og lade sig forkæle med bæredygtig luksus på Tongsai Bay - langt fra øens turiststrømme og alligevel tæt på det hele.

Af Redaktionen
Tongsai Bay

Fra terrassen er der udsigt over det rolige, smaragdgrønne hav og den frodige vegetation, der klatrer op ad bakkeskråningen. Nedenfor lokker sandstranden og de lune bølger. Man hører kun fuglefløjt og palmebladenes stille raslen. Det er meget svært at forestille sig, at Koh Samuis lille lufthavn og den livlige Chaweng-strand kun er 15 minutter væk.
Det 5-stjernede Tongsai Bay er Koh Samuis første bæredygtige øko-resort. Det er samtidig historien om en stor kærlighed til naturen, om tætte familiebånd og om et resort drevet med hjertet. Tongsai Bay blev grundlagt af Thailands berømte hotelkonge Akorn Hoontrakul i 1987 og gik tretten år senere i arv til sønnen Thanakorn Hoontrakul. 
Thankorn Hoontrakul stod i flere år i lære hos sin far og blev skolet i bæredygtig hoteldrift. Efter farens død overtog han resortet sammen med sin kone Goya. Parret valgte at videreføre Tongsai Bay helt i farens ånd og med hensynet til naturen som det naturlige omdrejningspunkt.

"Vi har ønsket at bevare Tongsai så naturligt som muligt og dele jorden med de dyr og træer, som har levet her længe før, vi kom til," fortæller Thanakorn Hoontrakul.

"Min far plejede at skrive i brochuren, at Moder Natur var vores arkitekt på Tongsai Bay. Det var netop for at fortælle, at alle hytter omhyggeligt blev placeret, der hvor naturen gav plads. På den måde undgik man at fælde for mange af de store træer," fortæller Thanakorn Hoontrakul.

Bæredygtig drøm

Tongsai Bay ligger i sin egen private bugt og er bygget helt i harmoni med naturen. Præcis som Akorn Hoontrakul forestillede sig, da han for mere end 30 år siden forelskede sig i den idylliske plet på den thailandske tropeø. Uden betænkningstid købte han hele bugten. Sov på stranden i tre måneder for at fornemme stedets helt særlige ånd og realiserede herefter drømmen om at bygge et luksusresort uden at forstyrre naturens fine balance. Med Tongsai Bay var økoturismen kommet til Koh Samui – flere årtier før, det blev en global rejsetrend.

 

Grundlæggeren af Tongsai Bay: Akorn og Chompunute Hoontrakul

 

Stedet er stadig et af Thailands førende øko-resorts og har vundet et hav af priser. Thanakorn Hoontrakul og Goya driver i dag resortet ud fra de ypperste principper for bæredygtig turisme og sikrer, at Tongsai Bay lever op til sit slogan ‘natural to the core’. 

»Vi bruger ikke kemikalier i haven og har sørget for, at personalet er med til at beskytte dyrelivet på stedet,« fortæller Thanakorn Hoontrakul.

På resortet har plastikflasker været forbudt siden 2002. Her affaldssorteres, ligesom brugen af ikke-nedbrydelige materialer holdes på et absolut minimum. Risen, som gæsterne får serveret i resortets lækre restauranter, er fra økologiske landbrug, plastiksugerør er udskiftet med citrongræs, og de duftende rosenblade, som bruges til dekoration, er dyrket i Tongsai Bays egen økologiske køkkenhave.

Dyreliv på tæt hold

Resortets 83 forskellige suites, hytter og villaer er alle bygget helt på naturens præmisser.

»Min far plejede at skrive i brochuren, at Moder Natur var vores arkitekt på Tongsai Bay. Det var netop for at fortælle, at alle hytter omhyggeligt blev placeret, der hvor naturen gav plads. På den måde undgik man at fælde for mange af de store træer,« fortæller Thanakorn Hoontrakul.

Han sørger for, at der løbende bliver plantet nye træer, så der stadig er en tæt og jungleagtig bevoksning på grunden. På Tongsai Bay bor man lige midt i naturen, og fra de åbne terrasser kan man følge dyrelivet på tætteste hold. Respekten for naturen løber som en rød tråd gennem hele resortet. Her er det nemlig ikke kun gæsterne, der stortrives – fugle og planteliv har også optimale betingelser. Der er blevet talt over 65 fuglearter på grunden og hertil kommer sommerfugle i alle regnbuens farver. Er man heldig, kan man også se en af de spøjse dovenaber, der holder til på bakkeskråningen.

"Vi har ønsket at bevare Tongsai så naturligt som muligt og dele jorden med de dyr og træer, som har levet her længe før, vi kom til," fortæller Thanakorn Hoontrakul.

Stilfuld indretning

Familien har ikke overladt noget til tilfældighederne. På Tongsai Bay bliver der, som det boutique-resort, det er, kræset for detaljerne, og som gæst vil man opleve, at luksus og hensynet til naturen fint kan gå hånd i hånd. Alle værelser har skøn udsigt og er indrettet på den stilfulde og alligevel rustikke og afslappede måde, som thaierne har et helt særlig flair for. I resortets største villa på 244 kvadratmeter er der rigeligt med plads til både at være sammen som familie og til at finde sit helt eget sted, hvor man bare kan slappe af og lade tankerne vandre eller romantikken blomstre. Vil man nyde ferien i helt private rammer, kan man vælge at bo med egen pool og lade sig forkæle med roomservice.

luksushotellet findes en særskilt og uforstyrret pool til voksne. I børnenes separate poolområde er der både plads til børn og voksne, og der er og lagt op til helt uforglemmelige familiestunder.

Da Tongsai Bay ligger i en privat bugt, kan strandlivet nydes uden energiske strandsælgere eller larmende jetski og giver ganske enkelt de bedste rammer for at komme helt ned i gear. 

Hjerterum

Helt fra starten har familien haft gæsternes velvære i centrum. Efter grundlæggeren Akorn Hoontrakuls særlige ønske, har de fleste af resortets værelser et badekar på terrassen. Her kan man kan slænge sig i badekarret, mens man nyder udsigten til det glimtende hav og omgivelsernes grønne frodighed.

I resortets spaområde kan man lade krop og sind forynge med thai-massage eller ansigtsbehandlinger. Der er da heller ikke noget som en middag på stranden med stearinlys, thailandsk mad og stjernehimmel, der kan få amorinerne til at stortrives.

Tongsai Bay har i alle årene været familiedrevet, og det har været et meget bevidst valg. 

»Vi har ikke tænkt os at udvide vores forretning. Vi ønsker at bevare vores lille sted og gøre oplevelsen her til noget helt særligt,« fortæller Thanakorn Hoontrakul, der ligesom sin far har værnet om stedet sjæl og den særlige intime og familiære stemning, som man ikke oplever på store, internationale hoteller. 

Og familien er lykkedes med deres projekt, for hvad end man rejser til Koh Samui som honeymooner, børnefamilie eller par, så er oplevelsen den samme: Her er hjerterum, og man føler sig hjemme, det øjeblik man kommer frem. Det er afslappet luksus, når det er bedst.

 

Fakta og tips til en tur ud af oasen

Koh Samui er indbegrebet af en rigtig bounty-ø med palmer, sandstrande og afsalppet stemning. Det er Thailands tredjestørste ø, og selvom mange turister rejser til Koh Samui efter at have opdaget øens tilbagelænede charme, er her stadig masser af uspolerede bugter og storslået natur. Tongsai Bay er en af Koh Samuis fineste oaser af skønhed og ro. Men har man brug for at komme lidt ud i det pulserende liv, ligger Chaweng-strandens barer og restauranter kun femten minutter væk.
 
Chaweng er Koh Samuis mest berømte strand, og her har backpackerne for længst fået selskab af børnefamilier, turister med guldkort og kendisser fra hele verden. Stranden er lige så skøn, som den altid har været, og her lader man sig nemt suge ind i den livlige og alligevel tilbagelænede stemning.
I Fisherman’s Village lige vest for Tongsai Bay er der masser af trendy spisesteder og lokalt markedsliv, hvor man kan få stillet shoppe-lysten og prøve kræfter med eksotiske specialiteter. 

En eksklusiv ‘Dinner on the Rocks’ på Six Senses Koh Samui er også et godt valg, hvis en bryllupsdag eller fødselsdag skal gøres til noget helt særligt. Eller hvis man bare vil fejre, at man er på ferie på en af verdens smukkeste tropeøer. Den lækre middag nydes i spektakulære omgivelser med en 270 graders udsigt over Koh Samuis vidunderlige Samrong-bugt.Tilbage
Destinationsartikler
Artikler om Rejsetyper
Andre Artikler

Kunderne siger

 • Siden 2003 har Lords Travel arrangeret min årlige rejse til ayurvedisk kurophold i Indien til min fulde tilfredshed. Jeg har dissemineret sclerose og går efterhånden meget dårligt og da jeg plejer at rejse alene, er det vigtigt for mig, at jeg kan stole på, der er bestilt handicapservice i fly og lufthavne hele vejen. Jeg har altid følt mig helt tryg ved Lords Travel og aldrig overvejet at skifte dem ud med andre.
  Susanne Christensen, Hillerød
 • Vi har de sidste mange år rejst med Lords Travel fordi vi oplever et rejsebureau der ved hvad de taler om, god informativ oplysning om rejsemålet fordi man selv har været der, hvilket også gælder hotellerne. Vi kan trygt give vores anbefaling til alle der vil have en perfekt ferie.
  Peter & Ingelise Nielsen, Greve
 • Har rejst mange gange på ferie planlagt af Lords Travel. Alting er i orden. Anbefalinger, flyrejsen, afhentning i lufthavn, hoteller mm. Kan kun varmt anbefale Lords Travel. Vores foretrukne rejseagent.
  Camilla Meisner-Jensen, København
 • Vi hørte tilfældigvis om Lords Travel, men vi har nu brugt dem 3 gange til store generationsrejser med 15 personer til Thailand, Mauritius og Maldiverne. Man får altid en utrolig personlig og grundig service, og lokalkenskabet er i top så man får svar på alle spørgsmål. Vi har oplevet at Lords Travel er super opmærksomme på at få det bedste tilbud skruet sammen med fokus på value for money, efter vores fremlagte budget. Vi har haft nogle fantastiske rejser med Lords Travel og glæder os allerede til vi skal afsted igen.
  Marie Thyssen Christoffersen, Risskov
 • Lords Travel har igennem en årrække arrangeret min families internationale rejser. Til stor tilfredshed. For mig er det væsentlige, at et rejsebureau har indgående kendskab til et bredt udvalg af destinationer og hoteller, samt at det forstår at indleve sig i kundens ønsker og præferencer, og leverer rejseoplevelser som præcist matcher. Begge dele er til fulde opfyldt hos Lords Travel.
  Jørgen Thomsen, Charlottenlund
Lad os skræddersy din drømmerejse

Lad os skræddersy din drømmerejse

Hos Lords Travel gør vi os altid umage med at lytte til alle dine ønsker, men vi bruger også vores erfaring til at læse mellem linjerne. Vi har erfaringen og ekspertisen, og vi deler den gerne med dig. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud – og kom rigere hjem

Klik her for at komme i gang

Tilmeld nyhedsbrev


Fornavn og efternavn

Email adresse